Како дрифта дампер од 35 тони?

Спој на забавното и практичното

Кога ќе се спомене дрифтање, секогаш се помислува на сулуда забава со која непотребно се трошат коњски сили, горивото, гумите, машината…

Но не мора така да биде – ова видео најдобро покажува дека дрифтањето освен што е забавно, може да биде и корисно. Така возачот на дамперот со овој маневар го крати времето за негово поставување за утовар, со што ја зголемува ефикасноста на скапата техника.