Hyundai Elec City

И Hyundai со електрични автобуси

Јужнокорејскиот Hyundai го претстави потполно новиот електричен автобус Elec City

Овој еколошки автобус е опремен со електромотор од 240 kW и литиум-јонски полимерски батерии од 256 kWh, кои му овозможуваат автономија од 290 km. Технологијата за брзо полнење овозможува тие целосно да се наполнат за нешто повеќе од еден час. Hyundai планира да започне со производство и продажба на овој автобус идната 2018 година.

Hyundai-Elec-City-electric-bus-lightbox-5f37c93a-1074979[1]