Iveco

Камиони инспирирани од Abarth

Iveco ќе произведе ограничена серија камиони инспирирани од Abarth


Како официјален превозник на Abarth тимот во наредните три години, во Iveco дојода на идеја да пласираат специална серија камионими во боите на тркачката марка. За мустра е избран Abarth 124 Spider, чии црвени линии со мотив од карирано знаменце на бочните страни и брендираните и украсени со црвен конец седишта ќе красат точно 124 камиони од моделот New Stralis XP TCO2 Champion.