Kato Works

Rolls-Royce ќе испорачува мотори и за багерите на Kato

Јапонскиот производител на градежни машини Kato започна со вградување на мотори од Rolls-Royce во своите багери

Првата машина на оваа кај нас некогаш присутна марка ќе 30-тонски хидрауличен багер од HD серијата за кој е наменет шестцилиндричниот MTU 6R 1000 мотор со 210 кW (285 KS). Опремен со SCR систем, овој агрегат ги задоволува јапонските Heisei 26 норми за емисиите кои од оваа година стапуваат на сила во земјата на изгрејсонцето. Моторите на MTU која е дел од Rolls-Royce Power Systems веќе неколку години се вградуваат во крановите на Kato.

KATO_Excavator_quer