Keltec Dumphoe DH 600

Полубагер, полукипер

Чудна франкештајн-машина која најкратко може да се опише како интересна

Направена е од ирската компанија Keltec, не се знае кога – видеото е поставено во 2010-тата. Употребени се компоненти од CAT, има мотор со 92 KS, носивост од 6 тони и тежина од 8,5 тони. Никогаш се нема појавено на пазарот. Штета…