KH-Kipper W1MV

Интересни новости подготвени за Steinexpo 2017

Полскиот производител на кипери ќе учествува на специјализираната изложба Steinexpo 2017 што се одржува во најголемиот базалтов каменолом во Европа, во близина на Хомберг, Германија, од 30 август до 2 септември

На овој саем KH-Kipper ќе го покаже моделот W1MV поставен на петосна шасија на Volvo. Киперот е направен за работа во рудници и каменоломи, заради што при неговото конструирање е водено сметка на поголемото абење на металните компоненти на кошот. Како што велат од компанијата овој кипер може да ги замени и дамперите при подготовка на патиштата до рудниците или каменоломите.

W1MV16[1]