Кинезите се имаат надминато себеси (видео)

Во кинеската провинција Хунан се наоѓа најубавиот автопат во светот

Наречен небесен, овој автопат поминува низ планинскиот масив Тјенанмен, кој на творците на Аватар им послужи како инспирација за некои сцени во филмот.