Ова ли е електричниот камион на Tesla? (видео)

Светот одбројува…

Уште три дена останаа до закажаното претставување на електричниот камион на Tesla, а за него сé уште ништо не се знае


Не се знае ниту како ќе изгледа, и покрај неколкуте најавни фотографии. Оваа што ја гледате не е меѓу нив, но на неа со голема сигурност се наоѓа токму долго очекуваниот електричен камион на Тесла. Додуша маскиран во обичен американски влекач, но сепак е тој, за што како доказ се наведуваат бесшумното возење и фактот што камионот нема издувните цевки.