Scania XT

Нови камиони за тешки работни услови

Scania ја продолжува својата офанзива започната пред една година со претставувањето на новата камионска генерација до нова серија градежни камиони

Наречена XT (eXtra Tough), оваа серија камиони достапна е со сите кабини – P, G, R и S, со сите мотори – од најмалиот 9-литарски до најголемиот 16-литарски V8 и са различни конфигурации и варијанти, како би се задоволиле најразличните потреби на корисниците. Со право Швеѓаните се горди на своите остварувања бидејќи постигнаа навистина многу. 17101-177Новите кабини, обновените мотори и менувачи и бројните нови решенија придонесуваат за заштеда, сигурност, стабилност, удобност… Заеднички својства на новите камиони се добрите возни особини и управливоста, добрата прегледност, робусноста и силата.

Scania XT 3