Објавено за JCB:

JCB 3CX Stage V: Многу петки, само една тројка

Тројката на JCB доби чиста петка – буквално!

► Во историјата на JCB има многу петки, почнувајќи од 1945 година кога компанијата е основана и оттогаш поминатите 75 години постоење и произведените 750.000 комбинирани машини, но само една е тројка – 3CX, а таа доби чиста петка – буквално!

повеќе…

JCB 220X

Нешто сосема ново

Серијата „X“ на JCB во секој поглед постави нови стандарди кај багерите на гасеници од кои ќе профитира операторот преку новата ергономска кабина но и техничките сервисери преку едноставното оддржување и зголемените сервисни интервали

повеќе…

JCB 3CX прераснува во Multi Tool

Кралицата на машините за манипулација на земја добива нова димензија

Во пресрет на 70 годишнината на пуштањето во употреба на првите комбинирани ровокопачи/натоварувачи на светскиот пазар и многубројните континуирани унапредувања и подобрувања овие машини кои се повеќе се специфицираат како повеќенаменски, можат да понесат различни алатки и додатоци

повеќе…

JCB 437e

Продуктивност без компромис

► JCB, како производител број еден во светот на ровокопачи и натоварувачи, во својата широка производствена палета има огромен број машини – вкупно повеќе од 300, за секаква намена и употреба. Впрочем, како инаку може да се продадат над 1.000.000 машини, повеќе од било кој друг, во 60-годишното постоење на фирмата?!

повеќе…

JCB – Нова серија компактни машини

Мали машини за големи проекти

Сведоци сме на се поголеми реакции на граѓаните, граѓанските и еколошките здруженија за квалитетот на воздухот во урбаните средини, поготово при зимски услови односно во грејната сезона

повеќе…