Објавено за рударство:

Дампер од 800 тони против автомобил (видео)

Давид против Голијат

Во овој случај прашањето кој е посилен е излишно – малиот Давид нема никаква шанса во средбата со овој Голијат бидејќи тој е дампер со носивост од 450 тони. Празен тежи 360 тони, а само тркалото е три пати поголемо од автомобилот што му се спротивстави. Претпоставувате како тој помина, но вистинскиот одговор ќе го најдете во видеото.

повеќе…

Hitachi EX1200-6

Ако не може сé значи не може ништо!

Големиот багер на Hitachi може да работи и како ровокопач но и како натоварна лопата. И во двата случаи корисникот добива моќен, робусен, и исклучително издржлив партнер при извршувањето на тешки градежни апликации како и при работи во рударството.

повеќе…

Репортажа за RTB Bor Group

Зголемување на производството, намалување на трошоците

Во соработка со Metso, српскиот рудник за бакар РТБ Бор, во времeнски период од пет години, целосно ги обнови погоните за производство во најголемиот коп, Велики Кривељ. Добиениот резултат значи поголем проток и зголемена обработка на руда, со помала потрошувачка на енергија

повеќе…