Објавено за вести:

Нова балканска соработка

Турците заинтересирани да градат автопатишта во Србија

Само два месеца откако беше најавен, новиот српски автопат наречен „Вожд Караѓорѓе“ веќе започна да го привлекува вниманието на странски компании заинтересирани за негова изградба

повеќе…

Дампер од 800 тони против автомобил (видео)

Давид против Голијат

Во овој случај прашањето кој е посилен е излишно – малиот Давид нема никаква шанса во средбата со овој Голијат бидејќи тој е дампер со носивост од 450 тони. Празен тежи 360 тони, а само тркалото е три пати поголемо од автомобилот што му се спротивстави. Претпоставувате како тој помина, но вистинскиот одговор ќе го најдете во видеото.

повеќе…