Terex Demag AC 300-6

Нов мобилен кран на Demag

Новиот мобилен кран за секакви терени со шест оски и максимален капацитет од 300 тони е прв во гамата на Demag во оваа класа кој може да се опреми со продолжеток со променлив агол на работа

Demag AC 300-6 според производителот е погоден за голем опфат и ефективна работа на височина и под помал агол – со основна стрела од 80 метри можат да се извршуваат задачи на височина до 78 метри или оддалеченост (радиус на делување) до 74 метри, без дополнителен продолжеток.