BMW, John Deere

Соработка од светска класа

Одделението на BMW Group, Designworks, од соработката со John Deere лани освои осум вредни награди

Designworks е компанија која постои повеќе од 40 години, а е во состав на групата BMW од 1995-тата. Има студија во Лос Анџелес, Минхен и Шангај. Се занимава со креативни консултантски услуги, односно со дизајнирање на разни производи за разни клиенти. Освен BMW, Mini и Rolls Royce, меѓу нив се и HP, Microsoft, Corsair, Coca Cola, Embraer, Neil Pryde, Siemens Trains, Singapore Airlines и други. Од соработката со John Deere која трае повеќе од дваесет години имаат произлезено бројни производи. Меѓу нив булдожерите 850K и 1050K, специјалните машини за шумарството 843L и комбинирката 410L, кои лани заедно освоија вкупно осум Red Dot, Good Design и iF Design награди.

John Deere 848L