Најнови вести во категоријата Градежништво

Caterpillar 844K – Булдожер на тркала

Вградена издржливост

844 K е најголемиот булдожер на тркала во големата ергела на CAT. Тој е идеален за апликации во големите рударски комплекси, во компаниите за производство на електрична енергија, како и при преместување на големи количини на материјал

повеќе…

HBM Graders BG 180 TA-6 (6×6)

Рамнење по германски терк

Компанијата HBM Graders која е во сопственост на акционерското друштво GP (Gunter Papenburg) произведува грејдери со оперативна тежина од 8.5 до 23 тона и со погонски мотори кои развиваат помеѓу 87 и 234 КС

повеќе…

Старите гуми се повеќекратно корисни

Ги мешаат во асфалт и добиваат дизел од нив

Австралијанците започнаа со процес во кој старите гуми ги мешаат во асфалт, при што како дел од производството на материјалот добиваат дизел

повеќе…

Bomag – Зглобни тандем ваљаци

Супериорна технологија за идеално набивање

Актуелната генерација на Bomag-зглобните ваљаци, која е со оперативна тежина над 5 тона, е опремена со супериорна технологија која преку три посебни системи за набивање овозможува прилагодување кон секоја работна апликација притоа постигнувајќи ненадминлив однос на ефикасноста со економичноста

повеќе…

Sennebogen 830R-HDD

Германската долга работна рака

Изградена врз исклучително цврста основа поставена на гасеници, 830R-HDD со својата универзалност и дофат кој надминува 18 метри, ќе биде добредојдена на местата каде што треба да биде преместена (или срушена) голема количина на материјал

повеќе…

Boart Longyear

Технологијата на Sonic дупчење

Американската компанија Boart Longyear од раните 90-ти години произведува дупчалки кои користат технологија на Sonic дупчење која во однос на конвенционалните машини нуди низа компаративни предности

повеќе…