Најнови вести во категоријата Градежништво – опрема

RASCO – Опрема за одржување на патишта

MUVO: Целогодишен работник за одржување на урбани средини

Со над 30 годишно искуство RASCO е еден од водечките европски производители на опрема за летно и зимско одржување на коловозите. Покрај опремата за одржување во продажниот програм на RASCO се наоѓаат и повеќе наменските возила MUVO и Holder

повеќе…

Wurth – Електрични аголни брусалки

Брусење по мерка

Во широката палета на батериски, електрични и пневматски  машини, Wurth нуди серија на електрични аголни брусилки со широк распон на моќност и можност за употреба како во домашни активности така и во професионални дејности

повеќе…

PFREUNDT – мобилни ваги    

Прецизност во работата

Тежинското мерење на извршените работни задачи  претставува драгоцен податок за увид во ефикасноста на работата. PFREUNDT, како еден од најстариите производители на подвижни мерни ваги, нуди широк опсег на производи за оваа намена

повеќе…

WURTH

Одржување на DPF филтер

Во современите дизел мотори, поради почист издув и запазување на строгите еколошки норми, се вградуваат DPF (Diesel Particulate Filter) филтри кои имаат способност да ги задржуваат честичките од чад. Поради природата на хемискиот процес, тие треба повремено да се чистат а за таа цел WURTH има ефикасен предлог

повеќе…

Технологија

Goodyear EM TRACK III – Во трага на животниот век на гумите за работни машини

Иновативниот програм за управување и преглед на употребливоста како и пратење на животниот век на гумите придонесува за намалување на оперативните рошоци

повеќе…

Würth опрема за заварување

Блиску, поблиску…

Кога ќе споменеме Würth може да помислиме на доста работи, но најчесто не и на опрема за заварување. Сепак вистина е – апаратите, маските и потрошниот материјал за заварување се дел од програмата на сенаменскиот германски производител

повеќе…

Makita ЕК7301WS, 350-милиметарски бензински секач за бетон

Моќен индустриски секач со 3 години гаранција

Не знам за вас, но кога ќе треба да пресечам парче бетон тоа го правам со брзање во стил на акционен херој од филмовите, што ме прави лекомислен со адреналинот. Се разбира, не го правам тоа 8 часа дневно, секој ден

повеќе…