Најнови вести во категоријата Рударство

Caterpillar Dump Truck 777G

Интелигентен дампер

Уште од неговото претставување во 1977 год. дамперот 777 високо ги постави индустриските стандарди во издржливост и задржување на вредноста. Со новата G-серија, Caterpillar претставува вонасфалтен камион со ново ниво на перформанси, продуктивност и удобност за операторот

повеќе…

Машинокоп – Кавадарци

Експлоатацијата како основна дејност

Кавадаречкиот холдинг Машинокоп, кој практично претставува континуитет во работењето на порано надалеку познатиот АД Рудкоп од Кавадарци, опремен со широк спектар на работни машини успева лесно да се справи со експлоатацијата на површински и подземни рудни богатства

повеќе…

Самодвижечка платформа Paus TSL 853

За височините под земја

Работата по рударските тунели е толку специфична што бара посебна опрема со која деликатните операции ќе се извршуваат безбедно, ефикасно и брзо. Paus TSL 853 е проектиран уважувајќи ги точно овие потреби

повеќе…

Volvo R45D, R60D, R70D и R100E

Volvo лансира серија сопствени крути дампери

Volvo е на пазарот на крути дампери со комплетен асортиман. Користејќи ја експертизата на шкотскaта фабрика на Terex, во понуда се бидат 4 машини кои започнуваат од 45-тонскиот R45D сé до најголемиот 100-тонски R100E

повеќе…