Дампер од 800 тони против автомобил (видео)

Давид против Голијат

► Во овој случај прашањето кој е посилен е излишно – малиот Давид нема никаква шанса во средбата со овој Голијат бидејќи тој е дампер со носивост од 450 тони. Празен тежи 360 тони, а само тркалото е три пати поголемо од автомобилот што му се спротивстави. Претпоставувате како тој помина, но вистинскиот одговор ќе го најдете во видеото.