Креативност што ги надминува креаторите

Колку може да издржи еден мост од шпагети?

Можеби не сте знаеле дека постои натпревар во правење мостови од шпагети, но сигурно не знаете колку тежинатие можат да издржат

„Дисциплината“ правење мостови од шпагети можеби изгледа повеќе како креативна забава отколку сериозна работа, но не е така – постои дури и светски шампионат од каде е и снимката. Не е сосема нова, но доволно кажува за сериозноста на потфатот. Мостот на неа е направен од млад Унгарец, тежи 984 грама и може да издржи неверојатни 466,05 килограми!