• Hyundai Robex 210w-9mh

  Одличен преглед на ситуацијата

  ► Потребите за багер кој ќе биде специјализиран за работа со отпад и рециклирачки материјали, Hyundai ги решава со понуда на машина кај која кабината има можност за хидраулично подигнување и богат избор на ротирачки корпи (грајфери) прилагодени спрема видот на обработуваниот материјал

  повеќе…

  Caterpillar AP655F

  Финишер за беспрекорен гланц

  ► AP655F е дизајниран за големи работни површини: аеродромски писти, широки автопатишта, големи паркинг простори, … тоа е амбиентот во кој најчесто ќе се гледа новиот финишер на најголемиот светски производител

  повеќе…

  Миди ровокопач JCB 65R-1 / 67C-1

  Помалиот брат на комбинираната машина JCB 3CX

  ► Серијата 65R/67C спаѓа во категоријата на шест тонски багери кои според димезниите се блиски до серијата мали багери CTS / ZTS а според капацитетите се стремат да го достигнат нивото на поголемите браќа од 3CX серијата

  повеќе…

  Integralia in-vip

  Времињата се менуваат, треба и ние

  Според сопствените проценки, туристичките работници годинава кај нас очекуваат подобра сезона. Освен зголемениот број посети, посебно ги радува и промената на структурата на гостите во кои повеќе ќе учествуваат оние подоброплатежните. Но дали сме подготвени ем да им ги земеме парите, ем да си отидат задоволни и повторно да дојдат со повеќе пари за трошење?

  повеќе…

  Бетонирање на студено време

  И да врне, и да вее…

  ► Иако ја немавме во вистинска смисла годинава, зимата ја оставивме зад нас а со тоа и маките околу бетонирањето на студено време. Заради тоа сега е моментот кога неоптоварени од временските услови треба да се разгледаат опциите како исправно да се изведе бетонирањето на студено време

  повеќе…

  Апарати за заварување Lincoln Electric

  Кулата на Вавилон

  ► Сите ја знаеме приказната за вавилонската кула, народот што сакал да ја изгради до небото и Бог што им го помешал јазикот на кој зборувале со што ги спречил нивните стремежи да стигнат до него

  повеќе…

  JCB мали багери

  Ултимативен спектар

  ► Британската мултинационална компанија JCB со седиште во Рочестер, Стафордшир, третиот по големина производител во светот, во својата производна програма вклучува опреме и машини за градежништво, земјоделие, преработка на секундарни суровини и опрема за рушење

  повеќе…

  Специјализирано списание за градежништво и транспорт