Објавено за дампери:

Caterpillar Dump Truck 777G

Интелигентен дампер

Уште од неговото претставување во 1977 год. дамперот 777 високо ги постави индустриските стандарди во издржливост и задржување на вредноста. Со новата G-серија, Caterpillar претставува вонасфалтен камион со ново ниво на перформанси, продуктивност и удобност за операторот

повеќе…

Volvo R45D, R60D, R70D и R100E

Volvo лансира серија сопствени крути дампери

Volvo е на пазарот на крути дампери со комплетен асортиман. Користејќи ја експертизата на шкотскaта фабрика на Terex, во понуда се бидат 4 машини кои започнуваат од 45-тонскиот R45D сé до најголемиот 100-тонски R100E

повеќе…

Дампер од 800 тони против автомобил (видео)

Давид против Голијат

► Во овој случај прашањето кој е посилен е излишно – малиот Давид нема никаква шанса во средбата со овој Голијат бидејќи тој е дампер со носивост од 450 тони. Празен тежи 360 тони, а само тркалото е три пати поголемо од автомобилот што му се спротивстави. Претпоставувате како тој помина, но вистинскиот одговор ќе го најдете во видеото.

повеќе…