Објавено за патишта:

Strassmayr STP 1008/6000 – Машина за поправка на патишта

Ефикасно закрпување

► Брзата поправка на оштетените патишта претставува вистински императив за комуналаните претпријатија. Со користење на Strassmayr STP технологијата, по кратката интервенција, патиштата се веднаш потготвени за користење

повеќе…

Strassmayr BF 290 – Машина за проширување патишта

Кога патот станува претесен

► Моделот BF 290 на Strassmayr е специфициран за покривање на сите задачи поврзани со работа покрај патишта. Освен проширувањето на делниците, машината може да пополнува и ровови ископани при поставувањето на инсталации

повеќе…

Caterpillar AP655F

Финишер за беспрекорен гланц

► AP655F е дизајниран за големи работни површини: аеродромски писти, широки автопатишта, големи паркинг простори, … тоа е амбиентот во кој најчесто ќе се гледа новиот финишер на најголемиот светски производител

повеќе…

Komatsu GD675-5

Нивелирање со современи методи

► Потпрени врз компоненти од сопствено производство, грејдерите на Komatsu ги исполнуваат сите очекувања на современото работење: ефикасност, зголемена продуктивност и еколошка прифатливост

повеќе…

Асфалтна база Marini XPress 2500

Тековите во историјата и нивните повторувања

► Неаполскиот филозоф Џанбатиста Вико (1668-1744) елаборирал теорија на историјата на човештвото во која верувал дека повторувањето на одредени настани на ист начин, во далечни временски дистанци, не се по случајност туку по чист дизајн

повеќе…

HBM Graders BG 180 TA-6 (6×6)

Рамнење по германски терк

Компанијата HBM Graders која е во сопственост на акционерското друштво GP (Gunter Papenburg) произведува грејдери со оперативна тежина од 8.5 до 23 тона и со погонски мотори кои развиваат помеѓу 87 и 234 КС

повеќе…

Старите гуми се повеќекратно корисни

Ги мешаат во асфалт и добиваат дизел од нив

Австралијанците започнаа со процес во кој старите гуми ги мешаат во асфалт, при што како дел од производството на материјалот добиваат дизел

повеќе…