Објавено за транспорт:

Akia Metrobus

Најдолгиот градски автобус во светот

► Турската компанија Akia, по улиците на Бурса во експериментална употреба го пушти најдолгиот градски автобус во светот. Akia Metrobus има капацитет за превоз на 290 патници со што се очекува да ја игра улогата на надземно метро

повеќе…

Меѓународен линиски превоз на патници

Што, како…

► Меѓународен линиски превоз на патници меѓу Република Македонија и друга држава (билатерален)  транзитивен превоз преку територијата на Република Македонија се воспоставува во согласност со меѓународните договори, а врз основа на претходна согласност на министерствата надлежни за транспорт на државите низ кои линијата поминува

повеќе…

Integralia in-vip

Времињата се менуваат, треба и ние

Според сопствените проценки, туристичките работници годинава кај нас очекуваат подобра сезона. Освен зголемениот број посети, посебно ги радува и промената на структурата на гостите во кои повеќе ќе учествуваат оние подоброплатежните. Но дали сме подготвени ем да им ги земеме парите, ем да си отидат задоволни и повторно да дојдат со повеќе пари за трошење?

повеќе…

RESOR – специјални надградби

Специјалисти од нашето соседство

► Во јужниот дел на нашиот северен сосед, во околината на Ниш, уште од 1992 година функционира RESOR, компанија која се бави со конструкција и производство на камионски надградби првенствено наменети за потребите на комуналните служби

повеќе…