Volvo Iron Knight – видео

Најбрзиот камион на светот

► Соборувајќи два светски рекорда, Volvo Iron Knight стана најбрзиот камион на светот

Рекордите што ги собори Volvo Iron Knight се за секоја почит – забрзување од место на 500 и 1.000 метри, првиот за 13,71, а вториот за 21.29 секунди, притоа остварувајќи излезни брзини од 131,29 односно 169 километри на час. Да го погледнеме видеото од топење на асфалтот на тест патеката во северниот дел од Шведска.